A minap 36 évesen sikerült újra K-1 1000 méteren simán győznie, és ezzel kijutott az Európa-bajnokságra a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, aki világversenyen 1996-ban, 18 éve állt rajthoz utoljára egyéni olimpiai számban.

-
Kammerer Zoltán
– Használtok valamilyen speciális, informatikával támogatott gépet, eszközt a felkészüléshez, testetek karbantartásához vagy a regenerálódáshoz?

– Az edzésprogramot Fábiánné Rozsnyói Kati néni mesteredzőnk készíti el, nem éppen a tudományos vagy informatikai alapon, hanem az ő edzői tapasztalatai alapján. Én örülnék, ha 36 évesen rendelkezésemre állnának speciális kütyük, amelyek segítenek, ehelyett kifejezetten a nyers erőmet használom a felkészülés során. Szerintem Magyarország egy picit le is van maradva a hi-tech eszközök használatában. A tudományos módszerek inkább a táplálékkiegészítők használatában mutatkoznak meg.

– Milyen technikai eszközöket használsz a kommunikációhoz és milyen alkalmazásokat szeretsz?

– Használok laptopot és táblagépet is. Nokiás vagyok, van egy Lumia 1020-as Windows Phone-om, 41 megapixeles kamerával. Ez nagy segítség, a versenyeken ezt használom, hogy a partról a csapattársaimat fényképezzem. Sokat segít a felkészülésben. Külföldi edzőtáborokban alapvető az okostelefon és az internet a kommunikációban. Amikor még nem voltak ilyen eszközök, teljesen el voltunk zárva a családunktól és a barátainktól. Előszeretettel használom a térkép, időjárás, pénzügyek, tőzsdei árfolyam és hírek alkalmazásokat, Vibert is használok.

– Számítógépes guru vagy?

– Nem mondhatnám. A 12 éves kisfiam viszont annál inkább. Még csak most lesz hatodikos, de informatikus szeretne lenni. A múltkor két kattintással helyrerakta a gépemet, nekem pedig fogalmam sem volt róla, hogy mit csinált. Nagyon ért hozzá.

– Hogyan és milyen felületen éred el a rajongóidat? Milyen kommunikációs csatornákon tartod a kapcsolatot velük?

– Szerény srácnak tartom magamat. Nem hinném, hogy nagy rajongói táborom lenne. Így az összes közösségimédia-felületből csak a Facebookot használom magáncélra.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.