Képzeljen el egy olyan autóvezetési élményt, amely során okostelefonjának és a gépjárművébe szerelt egységnek köszönhetően a legnagyobb bajban sem marad magára a sztrádán. A Connected Car szolgáltatás az autóvezetéssel és az autó állapotával kapcsolatos információkat valós időben közli a felhasználóval, és a szolgáltatást igénybe vevőkkel.

A szolgáltatás egyéni ügyfelek, vállalatok, biztosítótársaságok, autógyártók és kormányzati szervek számára is hasznos lehet. Az egyes előfizetők személyre szabhatják a szolgáltatást, hogy a saját szempontjaiknak megfelelően történjen az adatszolgáltatás. Egyéni ügyfelek esetében a biztonság (utas, üzemeltetés és lopás), vállalatoknál a költségcsökkentés (benzin, biztosítás, szerviz, kiesési idő), biztosítóknál az egyéni kockázat megjelenítése és az ebből következő újszerű biztosítási ajánlatok lehetősége adja a szolgáltatás sava-borsát. Autógyártóknál a távdiagnosztika és költségcsökkentés, kormányzati szereplők szempontjából a helymeghatározásra alkalmas biztonsági funkciók és az elektronikus fizetés teheti egyedivé a CC szolgáltatást.

-
 

Az Európai Unió OBD gépjármű-diagnosztikai szabványát használta ki az ASP, hogy Connected Car (CC) nevű felhőszolgáltatásával betörjön egy réspiacra. A CC ereje az egyszerűségben és a célszerűségben rejlik. Szolgáltatáskészlete bővebb, mint amit az EU e-Call kezdeményezése előír, és már most, bármely EU-s sztenderdnek megfelelő autóba szerelés nélkül lehet beépíteni. A „plug-and-play” egység nagy érzékenységű gps-modulként, gsm-kommunikációs modulként, háromdimenziós gyorsulásérzékelőként és ütközésérzékelőként egyaránt működik, valós idejű nyomkövetésre alkalmas. Az eszköz kétperces aktivizálódási idő után az ügyfél igényeihez szabva szolgáltatja a szükséges információkat okostelefonra. Az Apple- és androidos platformon is elérhető alkalmazás a CC-modul beszerelésétől kezdve a szolgáltatás és a felhasználó közti kommunikáció fő eszközévé válik.

Cikk nyomtatása

Példamutató ökodizájn

2014. 12. 27.
A közelmúltban a spanyolországi Zamorában átadott, privát üzemeltetésű idősek otthonaként működő intézménynek – kiemelkedő építészeti értékének köszönhetően – hamar híre kelt. A mezőgazdasági övezetbe tökéletesen illeszkedő épület a fiatal, és máris szakmailag méltán elismert tehetségű madridi épít...

Szezám, tárulj!

2014. 12. 12.
Pár éve a kényelem csimborasszójának számított, ha az ember távirányítóval, egy pittyentéssel tudta nyitni a kerti és a garázskaput. A modern ember azonban már ezt is az okostelefonjáról intézi.

A mobilfizetés forradalma?

2014. 12. 05.
A nemrég debütált új iPhone készülékek legnagyobb vívmánya valójában nem a készülék, hanem az új szolgáltatás, az Apple Pay bevezetése. Nfc alapú fizetéssel már sokan próbálkoztak, a legtöbb okostelefonban van is ilyen chip, de a funkciót még csak kevés helyen lehet kihasználni.

Zökkenőmentes partnerváltás

2014. 12. 10.
Alapos előkészület után alig több mint három hónap alatt cserélte le korábbi informatikai üzemeltető partnerét Magyarország egyik legnagyobb energiaszolgáltatója.

Ultrahanggal működik az okos chip

2014. 12. 05.
Egy vezeték és elem nélküli készülék lehet az orvosi informatika következő nagy dobása. A prototípus már elkészült, működik is.